Per 01-05-2008 is Houthandel van Loon een officieel Erkend Leerbedrijf.

“Goed geschoolde scholieren zijn belangrijk voor de toekomst”.

Houthandel van Loon wil graag bedragen in het vegroten van de kennis van scholieren. Wij hebben daarom een speciaal praktijk gericht lespakket samen gesteld voor diverse beroepsfuncties.

Stichting Hout & Meubel

Stichting Hout en Meubel

Houthandel van Loon biedt in samenwerking met het SH&M diverse stageplaatsen, zoals:

  • Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer.
  • Allround machinaal houtbewerker.
  • Machinaal houtbewerker.
SH&M bewijs van opname register erkende leerbedrijf Houthandel van Loon

SBB | Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Houthandel van Loon biedt in samenwerking met het SBB diverse stageplaatsen, zoals:

  • Administratief medewerker.
  • Manager groothandel.
  • Inkoop medewerker.
  • Marketing medewerker.

Werk jij het liefst met je handen en vind je het heerlijk om dingen te maken? Ga dan aan de slag als machinaal houtbewerker. Je werkt met grote en kleine hout bewerkingsmachines. Je zaagt hout op maat, schaaft, boort, schuurt en profileert met als resultaat allerlei meubels en gebruiksvoorwerpen. Van een kledingkast en een schommelstoel tot deuren, vloeren en trappen. In deze branche staat de techniek niet stil. De machines waarmee je werkt worden steeds geavanceerder. Een feeling voor techniek is in dit werk ook erg handig. De producten die je maakt hangen af van de plek waar je werkt. De ene machinaal houtbewerker zaagt met een grote machine dikke balken op hoge snelheid tot planken en latten. De ander zaagt, schaaft en freest de onderdelen voor een speciaal ontworpen meubelstuk.

Op de opleiding leer je de juiste snijgereedschappen en hulpmiddelen te gebruiken en leer je werken met allerlei houtbewerkingsmachines. Sommige houtbewerkingsmachines zijn behoorlijk lastig in te stellen. Hiervoor moet je veel inzicht hebben in de productiemethode, het productieproces, verspaningstechniek en de eigenschappen van het materiaal dat je moet bewerken. Ook leer je hoe je de kwaliteit, de kwantiteit en de productiviteit van je werk in de gaten kunt houden.