Om de kwaliteit van Eiken houtproducten te verbeteren heeft Houthandel van Loon gekozen voor de Wintereik. Het bekende Franse eiken wat voornamelijk uit Zomereiken bestaat is goed voor vloeren en meubels maar omdat Wij veel constructiehout verkopen gaat onze liefde daarvoor uit naar de Wintereik. Deze houtsoort is stabieler en heeft een langere levensduur. Dit komt doordat hij voornamelijk in Oost-Europa groeit, daar waar het kouder is. De boom groeit door de kou langzamer en daardoor zitten de jaarringen dichter op elkaar, dit maakt het hout veel sterker.

Eikenhout voorraad

Gecertificeerd Eikenhout

Uiteraard verkopen wij alleen gecertificeerd eiken. De zagerijen waar we mee samenwerken zijn een groot voorstander van gecertificeerd hout, omdat zij ook graag duurzaam werken en het beste met het bos voor hebben.

Houthandel van Loon Eikenhout

Eiken planken

We hebben een groot assortiment planken met diverse afmetingen. Zowel heel breed als dik. De koppen van het gehele eikehout assortiment zijn behandeld met parafine, dit voorkomt kopscheuren.

Eiken planken

Eiken constructiehout

Ons eiken constructiehout is erg goed te gebruiken voor de bouw van overkappingen en eiken bijgebouwen naast het huis of in de tuin. Het hout is nagenoeg bijna foutvrij en heeft geen grote of los zittende knoesten.

Eiken constructiehout

Eiken balken

De eiken balken hebben een hoge draagkracht en sterkteklasse. Er kunnen grote overspanningen mee worden overbrugt in houtconstructies.

Eiken balken

Maandelijks transport

Wij streven naar een maandelijks transport waarbij onze voorraad weer aangevult word, zo blijft deze altijd op pijl. In de wintermaanden wanneer er veel sneeuw valt kunnen bos werkzaamheden moeilijker verlopen en ook het zagen van het hout is niet mogelijk wanneer het bevroren is. Daarom zijn er minder transporten in het najaar.

Vrachtwagen vol geladen met Eikenhout

Eiken palen

De afmetingen van eiken palen loopt van 100×100 mm tot wel 350×350 mm. Grote afmetingen hebben een langere levertijd en zijn op aanvraag beschikbaar.

Eiken palen

Eiken toognagels voor pen- en gatverbinding

Bij het maken van een traditionele eiken houten constructie horen pen- en gat verbindingen. Wij hebben hiervoor diverse maten eiken toognagels.

Eiken toognagels voor pen- en gatverbinding

Eiken tafels

Ook hebben we een assortiment eiken tafels. We hebben standaard afmetingen maar ook maatwerk is mogelijk. Onze voorkeur gaat uit naar het leveren van massieve bladen. De rand- en hoekafwerking kan recht geleverd worden of origineel als boomstamblad.

Eiken boomstamblad tafel

Jaarringen Wintereik

Wintereik Oost-Europa jaarringen

Voorbeelden van Eiken overkappingen en bijgebouwen

Eiken overkapping / bijgebouw lessenaarsdak enkel.

Eiken overkapping lessenaarsdak enkel

Eiken overkapping / bijgebouw lessenaarsdak dubbel.

Eiken overkapping lessenaarsdak dubbel

Eiken overkapping / bijgebouw lessenaarsdak 3 dubbel.

Eiken overkapping lessenaarsdak 3 dubbel

Eiken overkapping / bijgebouw 4-kantdak dubbel.

Eiken overkapping 4-kantdak dubbel

Eiken overkapping / bijgebouw 4-kantdak dubbel incl. aanbouw.

Eiken overkapping 4-kantdak dubbel incl. aanbouw

Eiken overkapping / bijgebouw 4-kantdak 3 dubbel.

Eiken overkapping 4-kantdak 3 dubbel